hanviskie

Hanviskie schrijft op haar blog regelmatig over water en het waterschap. Als bestuurslid van Waterschap Rivierenland schrijft ze vooral over het werkgebied van Rivierenland, met speciale aandacht voor de ontpoldering van de Noordwaard in Werkendam. De blog is soms informerend, soms opinierend, vaak kritisch of prikkelend. Om zo waterschappers en burgers scherp te houden! En mijn kiezers op de hoogte te houden van mijn werk als volksvertegenwoordiger.

Thursday, August 13, 2009

Geen vaarvergunning op de Giessen



Giessenburg - De politie heeft samen met een toezichthouder van het Waterschap een controle gehouden op het water van de Giessen. Er werd gecontroleerd op vaarvergunningen en snelheid. Vier personen hadden geen vaarvergunning. Drie personen hadden wel een vaarvergunning, maar hadden deze niet zichtbaar aangebracht, waarvoor zij werden gewaarschuwd. Er werden geen snelheidsovertredingen geconstateerd. De politie zal de komende tijd meer controles op het water uitvoeren.

Een vaarvergunning

In de Alblasserwaard hebben de lage boezemwateren (de riviertjes de Giesen en de Alblas met de daarmee in verbinding staande kanalen en vlieten) niet alleen een belangrijke functie voor de waterhuishouding, maar zijn ze ook populair bij de recreatievaart. Deze boezemwateren zijn geen openbare vaarwegen, zoals de Linge. Iedereen die met een gemotoriseerde boot op deze wateren wil varen moet daarom beschikken over een vaarvergunning. Het waterschap verstrekt per jaar (lopend van 1 april tot en met 31 maart) ongeveer 1400 van dergelijke vergunningen. Daarnaast worden ook 8-dagen-vergunningen verstrekt aan passanten. Deze vergunningen worden afgegeven bij de Damsluis in Hardinxveld-Giessendam, de enige toegang vanuit de rivier naar de boezemwateren van de Alblasserwaard.

Zie Vaarvergunning Alblasserwaard voor meer informatie.