hanviskie

Hanviskie schrijft op haar blog regelmatig over water en het waterschap. Als bestuurslid van Waterschap Rivierenland schrijft ze vooral over het werkgebied van Rivierenland, met speciale aandacht voor de ontpoldering van de Noordwaard in Werkendam. De blog is soms informerend, soms opinierend, vaak kritisch of prikkelend. Om zo waterschappers en burgers scherp te houden! En mijn kiezers op de hoogte te houden van mijn werk als volksvertegenwoordiger.

Monday, September 11, 2017

Kanoroute over de Bakkerskil geopend

De wethouders Matthijs van Oosten en Machiel de Gelder openden de kanoroute op de Bakkerskil.Ooit was de Bakkerskil de vaarweg van Gorinchem naar Geertruidenberg. Van 1846 tot 1852 voer op de Bakkerskil zelfs een stoombootdienst van Geertruidenberg naar Rotterdam. Thans ondenkbaar, maar met de opening van de nieuwe kanoroute vanaf Fort Bakkerskil naar de Biesbosch kunnen kanoĆ«rs weer iets beleven van die oude tijden. Met de opening van de route is ook een link gelegd tussen de Nieuwe Hollandse Waterlinie en de Biesbosch. Via deze tussenstap is straks nog maar een klein stapje naar de Zuiderwaterlinie in Brabant, bijvoorbeeld door de kanoroute door te trekken tot Geertruidenberg. Vanmiddag werd de route geopend met vertegenwoordigers van de Kanobond, de Dordtse kanovereniging Dajaks en kanovereniging de Biesboschbevers uit Drimmelen. De beide verenigingen houden in het weekend van 15 tot en met 17 september een BiesboschKanoExperience met meerdere tochten. Niet over de Bakkerskil dit jaar, maar misschien wel een volgend jaar.  Overigens is ook een steiger gemaakt vlakbij de griendwerkerskeet Jannezand. Toen ik vanmiddag ging kijken kon ik het (of is het de?) steiger niet vinden, maar waarschijnlijk is deze vanaf het water wel te zien.De kanoverenigingen hielden vanmiddag overigens ook een pleidooi voor een nieuwe kanoroute door de Noordwaard.
1 Comments:

At 11:34 AM, Blogger Unknown said...

Heb de route vandaag, za 12 mei gevaren en alle 7 steigers gevonden. Opgestapt bij Jeppegat. Bij de Jannezand keet is geen steiger. Bij Bakkerskil ligt de steiger niet aan enige weg zodat je door hoog gras moet klunen als je voor de koffie+appeltaart wil gaan in het fort (3,95). Jammer want 10m verder ligt het Oostwaard wandelpad. Toch een hele mooie route. Geen kip tegen gekomen.

 

Post a Comment

http://hanviskie.blogspot.com/"><< Home