hanviskie

Hanviskie schrijft op haar blog regelmatig over water en het waterschap. Als bestuurslid van Waterschap Rivierenland schrijft ze vooral over het werkgebied van Rivierenland, met speciale aandacht voor de ontpoldering van de Noordwaard in Werkendam. De blog is soms informerend, soms opinierend, vaak kritisch of prikkelend. Om zo waterschappers en burgers scherp te houden! En mijn kiezers op de hoogte te houden van mijn werk als volksvertegenwoordiger.

Friday, April 13, 2018

Vrijdag de dertiende


LNG kraanschip Werkendam (foto Van Oord)


Vrijdag de dertiende wordt door velen gezien als een ongeluksdag.  Voor mij was deze vrijdag de dertiende juist een mooie dag. Vanmorgen werd in de Werkendamse haven een perspresentatie gehouden van het 150 jarig bestaan van het bedrijf Van Oord. De geschiedenis van dit familiebedrijf is nauw verbonden met de geschiedenis van het dorp Werkendam. Mooi om te zien dat na 150 jaar de band met Werkendam nog zo sterk is, dat ze zelfs het nieuwe LNG kraanschip de naam Werkendam gaven. Morgen wordt ook een standbeeld onthuld ter nagedachtenis aan oprichter Govert van Oord die het bedrijf in 1868 oprichtte. 

Het bord van het kanon op Fort Giessen

Vanmiddag bezocht ik Fort Giessen dat helemaal klaar is om morgen officieel heropend te worden na een grondige restauratie. Het zag er allemaal pico bello uit. Maar bij het zien van het kanon uit de Eerste Wereldoorlog maakte mijn hart een sprongetje. Wat mooi om te zien dat zo de geschiedenis van onze streek tot leven komt. Morgen is het kanon in vol ornaat te zien; vanaf 13.00 uur is Fort Giessen open voor publiek. Kom een kijkje nemen bij het kanon en het educatieparkje dat met behulp van veel vrijwilligers van Erfgoed Altena toe stand kwam.