hanviskie

Hanviskie schrijft op haar blog regelmatig over water en het waterschap. Als bestuurslid van Waterschap Rivierenland schrijft ze vooral over het werkgebied van Rivierenland, met speciale aandacht voor de ontpoldering van de Noordwaard in Werkendam. De blog is soms informerend, soms opinierend, vaak kritisch of prikkelend. Om zo waterschappers en burgers scherp te houden! En mijn kiezers op de hoogte te houden van mijn werk als volksvertegenwoordiger.

Monday, May 21, 2018

De Peereboomse haven in Hank

Het haventje aan de PeereboomHet moet in de tijd van mijn raadslidmaatschap zijn geweest, dat het haventje aan de Peereboom van tijd tot tijd op de agenda stond. Ik herinner me ook nog een werkbezoek aan de familie Van Velthoven, die het haventje beheert. In die tijd waren er al plannen tot het inrichten van een jachthaventje, maar toestemming bleef uit omdat in de Biesbosch regio al voldoende jachthavens zouden zijn. Vandaag fietste ik bij toeval langs het haventje en zag dat er nu toch eindelijk jachten lagen afgemeerd langs twee steigers. Mooie aanvulling voor het toeristische aanbod in de regio. 

De Peereboomse haven

Overigens ontdekte ik op de website van het haventje nog een boeiend stuk geschiedenis van het gebied.  Zo stond er ooit het gemaal aan de Peereboom en lag op deze plaats tijdens de Tweede Wereldoorlog een Rode Kruis hospitaalschip. Daar zijn zelfs nog kinderen geboren, dan wordt ik vooral nieuwsgierig. Wie zouden die kinderen zijn, zouden ze nog in Hank of Dussen wonen? 

Het vroegere gemaal aan de Peereboom