hanviskie

Hanviskie schrijft op haar blog regelmatig over water en het waterschap. Als bestuurslid van Waterschap Rivierenland schrijft ze vooral over het werkgebied van Rivierenland, met speciale aandacht voor de ontpoldering van de Noordwaard in Werkendam. De blog is soms informerend, soms opinierend, vaak kritisch of prikkelend. Om zo waterschappers en burgers scherp te houden! En mijn kiezers op de hoogte te houden van mijn werk als volksvertegenwoordiger.

Wednesday, November 28, 2018

Tien jaar na de opkomst van 23 procent

Precies tien jaar geleden werd de verkiezingsuitslag van de eerste, politieke Waterschapsverkiezingen bekend gemaakt op 28 november 2008 Meest opmerkelijke aan die verkiezingen was de opkomst van de schamele 23 procent. Plus de tien  procent ongeldige stemmen, die vooral veroorzaakt werden door een onduidelijk stemformulier. 

Cartoon over de waterschapsverkiezingen


Na dat lage opkomstpercentage en een tiende van de stemmen die werden afgekeurd, brandde de discussie los over het bestaansrecht van de Waterschappen. Pas toen die discussie was geluwd werden in 2015 - zes jaar na dato - opnieuw verkiezingen gehouden. Geen schriftelijke verkiezingen meer, maar gelijktijdig met de provinciale staten verkiezingen. Een goed besluit, het opkomstpercentage verdubbelde door die duo verkiezingen naar 45 procent. Op 20 maart 2019 worden opnieuw waterschapsverkiezingen gehouden. Ook ik ben namens het CDA weer kandidaat voor het bestuur van Waterschap Rivierenland. Maar tien jaar na de intrede van politieke partijen in de waterschapsbesturen borrelt wel de vraag op wat dat ons gebracht heeft. Reacties zijn meer dan welkom. 



1 Comments:

At 9:56 PM, Blogger Gerard said...

Hoi Hannie, ik heb het al eerder gevraagd, Geef eens antwoord.

 

Post a Comment

http://hanviskie.blogspot.com/"><< Home