hanviskie

Hanviskie schrijft op haar blog regelmatig over water en het waterschap. Als bestuurslid van Waterschap Rivierenland schrijft ze vooral over het werkgebied van Rivierenland, met speciale aandacht voor de ontpoldering van de Noordwaard in Werkendam. De blog is soms informerend, soms opinierend, vaak kritisch of prikkelend. Om zo waterschappers en burgers scherp te houden! En mijn kiezers op de hoogte te houden van mijn werk als volksvertegenwoordiger.

Wednesday, December 05, 2018

Kassenbezoek in de Bommelerwaard

Bestuurders van Waterschap Rivierenland waren vandaag uitgenodigd door het PHTB (Projectbureau Herstructurering Tuinbouw Bommelerwaard) voor een bezoek aan de kassen van Geert-Jan en Kees van Tuyl. 


De broers Geert-Jan en Kees van Tuyl

Ook wethouders en raadsleden uit het gebied waren te gast bij de familie Van Tuyl. Op het bedrijf worden frambozen en paprika's gekweekt. Het bedrijf wil binnen enkele jaren geheel overschakelen naar de teelt van zacht fruit. Als Waterschap Rivierenland zijn we betrokken bij het PHTB voor wateropvang en waterkwaliteit. Positief is dat de tuinders besloten hebben te kiezen voor een collectieve riolering en aan te sluiten op de rioolwaterzuivering in Zaltbommel. Verder is bijvoorbeeld waterberging aangelegd in Gameren, deze is gecombineerd met de ijsbaan. Doel van het PHTB was en is het saneren van oude kassen en ruimte bieden voor ontwikkeling van bedrijven door verplaatsing of uitbreiding van kassen. Het werkbezoek bestond uit de bespreking van twee casussen, een bezoek aan de frambozenkas en een busrit langs enkele bedrijven in Gameren, Nieuwaal en Zuilichem. Boeiend om zo opnieuw kennis te maken met de tuinbouw; we werden al eens eerder uitgenodigd door het PHTB voor bezoek aan het gebied.