hanviskie

Hanviskie schrijft op haar blog regelmatig over water en het waterschap. Als bestuurslid van Waterschap Rivierenland schrijft ze vooral over het werkgebied van Rivierenland, met speciale aandacht voor de ontpoldering van de Noordwaard in Werkendam. De blog is soms informerend, soms opinierend, vaak kritisch of prikkelend. Om zo waterschappers en burgers scherp te houden! En mijn kiezers op de hoogte te houden van mijn werk als volksvertegenwoordiger.

Thursday, December 06, 2018

Internationaal bezoek voor Grip op Water

De kerngroep van Grip op Water Altena ontvangt dinsdag 11 december het internationale gezelschap van het project Ground Truth 2.0. Het gaat om zo'n dertig mensen uit Zweden, Spanje, Kenia, Zambia, Belgie en Nederland, Zij zijn allen onderdeel van het driejarig Europees project voor burgerplatforms. 

Het burgerplatform Grip op Water

Ieder half jaar komen de projectpartners van Ground Truth 2.0 een aantal dagen bij elkaar om de voortgang van het project te bespreken en vooruit te kijken naar de komende maanden, de locatie van deze interne projectbijeenkomsten wordt zo gekozen dat een van de zes casussen bezocht worden voor een wederzijdse kennismaking. Na bijeenkosten in Mechelen in het najaar van 2017 en Talek, Kenia in het voorjaar van 2018, komen de projectpartners van 10 tot en met 12 december bij elkaar in Delft. 

Op 11 december arrivieert het internationale gezelschap om 14.30 uur in de Werf te Woudrichem; vervolgens wordt een bezoek gebracht aan een klimaatbestendige tuin aan de Oude Ban in Woudrichem. Daarna wordt een bezoek gebracht aan de waterberging Andelsch Broek van Brabants Landschap. Het bezoek wordt afgesloten op Fort Altena. Enkele mensen van het deelproject Meet Mee Mechelen in Belgie bezoeken voorafgaand de waterberging bij de Kornse Boezem.