hanviskie

Hanviskie schrijft op haar blog regelmatig over water en het waterschap. Als bestuurslid van Waterschap Rivierenland schrijft ze vooral over het werkgebied van Rivierenland, met speciale aandacht voor de ontpoldering van de Noordwaard in Werkendam. De blog is soms informerend, soms opinierend, vaak kritisch of prikkelend. Om zo waterschappers en burgers scherp te houden! En mijn kiezers op de hoogte te houden van mijn werk als volksvertegenwoordiger.

Tuesday, December 04, 2018

Vissenparadijsje in het Pompveld


In 2019 wordt een nieuwe fase natuurontwikkeling rond het Pompveld en Andelsch Broek gestart. 


linksonder wordt het gebied heringericht en rechts wordt een nieuwe watergang om het Pompveld aangelegd


Eerder werd al waterberging aangelegd en nu worden opnieuw maatregelen genomen voor verbetering van de waterkwaliteit en bestrijding van de droogte. Tevens wordt 0.7 hectare boscompensatie aangelegd. Het Pompveld en Andelsch Broek zijn een Natura 2000 gebied; het gaat om het leefgebied voor Bittervoorn en de kleine en grote modderkruiper. In het gebied worden vistrappen aangelegd. Tevens wordt een extra wandelpad aangelegd, speciaal voor de wandelaars wordt een parkeerplaats aangelegd bij de Kooisteeg. 

Eerder werd al waterberging aangelegd bij het Andelsch Broek



Het plan voor dit Natura 2000 gebied dateert al van zo'n tien jaar geleden; als onderdeel van het Natuurnetwerk Brabant moet het een verbinding worden tussen Loevestein, Pompveld en Kornsche Boezem.