hanviskie

Hanviskie schrijft op haar blog regelmatig over water en het waterschap. Als bestuurslid van Waterschap Rivierenland schrijft ze vooral over het werkgebied van Rivierenland, met speciale aandacht voor de ontpoldering van de Noordwaard in Werkendam. De blog is soms informerend, soms opinierend, vaak kritisch of prikkelend. Om zo waterschappers en burgers scherp te houden! En mijn kiezers op de hoogte te houden van mijn werk als volksvertegenwoordiger.

Sunday, September 29, 2019

Fort Steurgat bewoners krijgen eerste exemplaren

Tijdens het zevende Liniepadfestival kregen de bewoners van Fort Steurgat als eerste een exemplaar van de Waterlinie erfgoedreeks over hun fort uitgereikt. Ook voormalig fortwachter Leen Combee was bij de presentatie aanwezig. 

Bewoners van Fort Steurgat met o.a. Bart van Kasteren en partner, Henk de Raadt, Henk en Mieke en fortwachter Leen Combee

Fort bewoner Willy Snijders

Voor allen was het hun eerste bezoek aan Fort Giessen. Ze hebben genoten van de uitreiking en waren enthousiast over de uitgave. Ook wethouder Roland van Vugt kreeg een exemplaar uitgereikt. Hij kreeg tevens de vraag voorgelegd hoe de gemeente Altena de Nieuwe Hollandse Waterlinie gaat promoten als het in 2020 of 2021 wordt aangewezen tot Werelderfgoed. 

Het boek over Fort Steurgat in de Waterlinie erfgoedreeks

Maar de wethouder liet doorschemeren dat meer marketing voor de regio en het werelderfgoed ook kan betekenen dat juist teveel bezoekers naar het gebied komen. Hij noemde daarbij als voorbeelden Amsterdam en Kinderdijk. Dat moeten we inderdaad niet willen, maar wat meer bezoekers kunnen we zeker gebruiken in de regio.