hanviskie

Hanviskie schrijft op haar blog regelmatig over water en het waterschap. Als bestuurslid van Waterschap Rivierenland schrijft ze vooral over het werkgebied van Rivierenland, met speciale aandacht voor de ontpoldering van de Noordwaard in Werkendam. De blog is soms informerend, soms opinierend, vaak kritisch of prikkelend. Om zo waterschappers en burgers scherp te houden! En mijn kiezers op de hoogte te houden van mijn werk als volksvertegenwoordiger.

Monday, October 21, 2019

Boeren uit Altena gaan protesteren in Den Bosch

In Dussen vond deze middag een speciale bijeenkomst plaats, vooruitlopend op het belangrijke besluit dat Provincie Brabant vrijdag gaat nemen. Ook uit Altena gaan boeren vrijdag protesteren bij het provinciehuis.

Polders rondom Dussen

Deze bijeenkomst, georganiseerd door ZLTO Altena-Biesbosch, werd behalve door leden ZLTO ook bijgewoond door leden AJK en vertegenwoordigers uit de politiek van gemeente Altena. Voornaamste eis aan de Provincie is om niet overhaast te werk te gaan, maar eerst alle opties en gevolgen voor de sector maar zeker ook voor de economie te overzien. Inzet van de boeren wordt dan ook om de deadline van 1 april 2020 van tafel te krijgen en zo meer ruimte te krijgen voor nieuwe ontwikkelingen die echt iets toevoegen.

Ook in Brabant worden boerenprotesten aangekondigd

De gevolgen voor de landbouw, als nu gepresenteerd kunnen desastreus uitpakken en leveren bovendien niets op voor andere sectoren en stilgelegde projecten. In het voorstel is vastgelegd dat de reductiewinst niet mag worden ingezet voor andere ontwikkelingen dan natuur. "Door de sector is afgelopen jaren al veel bereikt en boeren zijn zeker bereid om stappen te zetten. Maar geef ons de tijd met regels in lijn met andere provincies en landelijk beleid", zo klonk de oproep van de ZLTO. Voorzitter Ariaan Straver vroeg de aanwezigen met klem om deze week met verstand actie te voeren. ZLTO neemt daarmee nadrukkelijk afstand van gewelddadige acties.