hanviskie

Hanviskie schrijft op haar blog regelmatig over water en het waterschap. Als bestuurslid van Waterschap Rivierenland schrijft ze vooral over het werkgebied van Rivierenland, met speciale aandacht voor de ontpoldering van de Noordwaard in Werkendam. De blog is soms informerend, soms opinierend, vaak kritisch of prikkelend. Om zo waterschappers en burgers scherp te houden! En mijn kiezers op de hoogte te houden van mijn werk als volksvertegenwoordiger.

Monday, June 01, 2020

Te gast in de Nieuwe Hollandse Waterlinie

Tot tweemaal toe was ik vandaag te gast in de Nieuwe Hollandse Waterlinie. Vanmorgen op Fort Vuren in het WOII - vliegeniersmuseum en vanavond nog even op Fort Altena.

De Amerikaanse ambassadeur Pete Hoekstra met de handschoen van een omgekomen Amerikaanse militair

Hoewel ik al meerdere malen te gast was op Fort Vuren had ik het museum nog niet eerder bezocht. Het werd in 2017 geopend door Pieter van Vollenhove. Vandaag was Pete Hoekstra, de Amerikaanse ambassadeur, te gast op het Fort. Hij was uitgenodigd voor de start van het nieuwe museumseizoen, maar ook om een handschoen van een gesneuvelde Amerikaanse militair bij een vliegtuigcrash in 1943 bij Opijnen een plekje te geven in het museum. Een mooi plechtig moment. De handschoen was al die jaren zorgvuldig bewaard door de familie Van Bommel bij het speelgoed van de omgekomen Reijertje
Het terras op Fort Altena

Met de heropening van de horeca op Fort Altena is de brasserie nu ook in de avond geopend tot 21.00 uur. Alle reden dus om daar nog even naar toe te fietsen voor een kopje cappuccino op het terras. Het fort bleek gelukkig niet veranderd, alleen het terras was iets anders ingericht om zo de 1,5 meter te kunnen handhaven. Vanaf volgende week zondag worden wekelijks weer rondleidingen gegeven op het terras. Heerlijk om weer te beginnen, maar ook heerlijk dat de terrassen weer open zijn.