hanviskie

Hanviskie schrijft op haar blog regelmatig over water en het waterschap. Als bestuurslid van Waterschap Rivierenland schrijft ze vooral over het werkgebied van Rivierenland, met speciale aandacht voor de ontpoldering van de Noordwaard in Werkendam. De blog is soms informerend, soms opinierend, vaak kritisch of prikkelend. Om zo waterschappers en burgers scherp te houden! En mijn kiezers op de hoogte te houden van mijn werk als volksvertegenwoordiger.

Wednesday, June 10, 2020

Vrouw & Altena speld voor Colinda den Dekker


Vandaag mocht ik namens het team Vrouw & Altena een waarderingsspeld uitreiken aan Colinda den Dekker van Lunchroom Je Kans in Veen. Aan vijf vrouwen werd gevraagd een andere vrouw in het zonnetje te zetten, die in deze corona tijd wel een pluim heeft verdiend. 

Colinda werd vandaag verrast met de speld van Vrouw & Altena



Colinda den Dekker is eigenaar van lunchroom Je kans in Veen. Toen ruim een jaar geleden bij de Jumbo supermarkt in Veen een ruimte vrij kwam voor een horeca gelegenheid, polste Colinda de familie Duijzer over haar plan voor de lunchroom. Geen gewone lunchroom, maar een plek waar mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt een zinvolle dagbesteding wordt geboden. Ze werd geïnspireerd door het succes van Tikkie Anders! In Sleeuwijk. Colinda werkt zelf al vanaf haar 18e jaar in de gehandicaptenzorg bij onder andere Sovak in Sleeuwijk. Na een eerste gesprek met de familie Duijzer was de zaak snel beklonken en kon ze aan de slag met de inrichting van de lunchroom en het vinden van medewerkers die haar konden assisteren. Half september ging de lunchroom open en vanaf die dag kan Veen genieten van verse koffie met eigengemaakt gebak, lekkere lunches en gezelligheid in Je Kans.

Bij Je Kans kun je heerlijk lunchen

Na half maart zag de wereld van ondernemers er door corona anders uit. De horeca moest haar deuren sluiten, zo ook de lunchroom Je Kans. Toch ging Colinda niet bij de pakken neerzetten, maar introduceerde ze de afhaalkaart en bleef ze bestellingen opnemen en rondbrengen met haar team. Bij Je Kans werken tien medewerkers uit Veen en de verre omtrek. Op Koningsdag startte ze met de verkoop van vers ijs, zeker tijdens de mooie meimaand al snel een succes. En vanaf 1 juni mocht de lunchroom zelf weer open, uiteraard geheel ‘coronaproof’ volgens de richtlijnen van het RIVM. Zo kan Colinda weer vol aan de slag samen met haar team medewerkers, een mooi moment om haar in het zonnetje te zetten. Als waardering voor haar inzet om mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt een zinvolle dagbesteding te bieden heeft ze de ‘Vrouw en Altena’ speld meer dan verdiend.  Bij de uitreiking van de speld blijft ze bescheiden. “Het zijn juist mijn medewerkers die het verdienen om in het zonnetje gezet te worden”.