hanviskie

Hanviskie schrijft op haar blog regelmatig over water en het waterschap. Als bestuurslid van Waterschap Rivierenland schrijft ze vooral over het werkgebied van Rivierenland, met speciale aandacht voor de ontpoldering van de Noordwaard in Werkendam. De blog is soms informerend, soms opinierend, vaak kritisch of prikkelend. Om zo waterschappers en burgers scherp te houden! En mijn kiezers op de hoogte te houden van mijn werk als volksvertegenwoordiger.

Monday, July 06, 2020

Andel wordt steeds mooier

Voor de dorpsraad Andel ging vanmiddag een lang gekoesterde wens in vervulling. In de vijver naast de Notenhoff is een fontein geplaatst. 

Henk Driessen en Roland van Vugt mochten de fontein in gebruik stellen

Dat zorgt niet alleen voor een levendige aanzicht, maar ook voor schoner water. Om die reden waren zowel wethouder Roland van Vugt als heemraad Henk Driessen aanwezig bij het aanzetten van het fontein. Wel waarschuwde de heemraad om geen eendjes te voeren, niet goed voor de watervogels, maar het trekt ook nog eens ratten aan. Bij de vijver zijn ook twee bordjes geplaatst waarop gewaarschuwd wordt voor het eendjes voeren.

Waarschuwingsbordjes om geen eendjes meer te voeren


Ook bewoners van de Notenhoff kwamen een kijkje nemen. De omgeving van de Notenhoff wordt steeds mooier. Zo is de Romboutstoren een blikvanger bij het binnenrijden van het dorp, mede door de keurig verzorgde tuin, ook het werk van de dorpsraad! Naast de Notenhoff wordt nog een appartementencomplex gebouwd. Ook de Bloesemhof, een complex voor begeleid wonen is bijna afgerond. In nieuwbouwwijk de Bronkhorst wordt nog altijd driftig gebouwd. 




De Romboutstoren in Andel