hanviskie

Hanviskie schrijft op haar blog regelmatig over water en het waterschap. Als bestuurslid van Waterschap Rivierenland schrijft ze vooral over het werkgebied van Rivierenland, met speciale aandacht voor de ontpoldering van de Noordwaard in Werkendam. De blog is soms informerend, soms opinierend, vaak kritisch of prikkelend. Om zo waterschappers en burgers scherp te houden! En mijn kiezers op de hoogte te houden van mijn werk als volksvertegenwoordiger.

Wednesday, August 12, 2020

Kanoën van Fort Bakkerskil naar de hut van Hannie

Het is al weer een tijd geleden dat het idee voor een kanoroute vanaf Fort Bakkerskil de Biesbosch in werd geboren. Maar wanneer iemand daar dan laaiend enthousiast over is en vertelt over het ongekende natuurschoon onderweg, dan moet het wel iets bijzonders zijn. 

Met de kano onder het bruggetje door bij de griendwerkerskeet


In augustus 2017 werd de kanoroute vanaf Fort Bakkerskil officieel geopend. De voormalige gemeente Werkendam had steigertjes aan laten leggen, waar de kano's konden afmeren en zo ontstond een mooie kanoroute over de Bakkerskil. Daarna werd het stil, ook zelf ben ik de route niet gaan varen. Tot deze week Lizzy me enthousiast begon te vertellen. Samen met Marco, de beheerder van Fort Bakkerskil hadden ze de route verkend. In één woord prachtig, vooral het stukje vanaf de Bakkerskil naar de griendwerkerskeet Jannezand was een plaatje. In deze 'hut van Hannie' heb ik meer dan eens interviews gehouden. De kano moet daar wel onder een bruggetje door, maar het uitzicht daarna is hemels.

Het idyllisch groene uitzicht vanuit de kano



Minpuntje was dat enkele steigertjes bijna volledig begroeid waren en daardoor moeilijk te vinden. Dit is doorgegeven aan de gemeente, hopelijk wordt dit snel opgepakt. Bij de opening van de route was afgesproken dat vrijwilligers van de kanobond de steigertjes zouden onderhouden. Ook het klunen over de Heijmansgatweg is niet ideaal. 


Het steiger bij de griendwerkerskeet Jannezand


Bij Fort Bakkerskil kan nu een kano/kayak gehuurd worden, de route zelf wordt straks opgenomen in een boekje met kanoroutes in de Biesboschlinie. 

Afmeren bij de griendwerkerskeet



.