hanviskie

Hanviskie schrijft op haar blog regelmatig over water en het waterschap. Als bestuurslid van Waterschap Rivierenland schrijft ze vooral over het werkgebied van Rivierenland, met speciale aandacht voor de ontpoldering van de Noordwaard in Werkendam. De blog is soms informerend, soms opinierend, vaak kritisch of prikkelend. Om zo waterschappers en burgers scherp te houden! En mijn kiezers op de hoogte te houden van mijn werk als volksvertegenwoordiger.

Tuesday, January 12, 2021

Invloed met impact

In 2021 is het thema van Internationale Vrouwendag: ‘Invloedmet Impact’. Een thema dat positiviteit uit dient te stralen. Omdenken in een pure vorm. Vrouwen spelen daarin een sleutelrol en positiviteit is het sleutelwoord: samen kunnen wij de verharding in onze maatschappij tegengaan door op een positieve manier in te steken op al die maatschappelijke problemen die op ons bordje liggen. 

Vrouwendag in 2009 in de Veste


Maar ook het aansnijden van onderwerpen die specifiek vrouwen betreft zoals het taboe doorbreken van huiselijk geweld, meer vrouwenin de politiek, een gelijkwaardige positie behalen voor meisjes en vrouwen in onze maatschappij, de waardering voor de diverse culturen die ons land rijk is en ga zo maar door. Niet in problemen denken maar in kansen, uitdagingen en mogelijkheden. Invloed met Impact is het nieuwe verhaal. Het is onze gezamenlijke verantwoordelijkheid om de wereld een beetje mooier te kleuren maar dan op een positieve manier.

Drie generaties vrouwen op de vrouwendag in 2009


De al jaren durende strijd van vrouwen duurt voort. Vrouwen verdienen een gelijkwaardige positie maar moeten daarvoor nog steeds strijden. Nog steeds worden vrouwen onderbetaald,  ligt de zorgtaak op haar schouders en hebben wij vaak nog  te maken met oude rolpatronen. Daarnaast zijn huiselijk geweld, abortus en het taboe daarop, (straat)intimidatie, vrouwenquota, onderwerpen die vaak voorbij komen. Besluiten op bestuurlijk en politiek niveau worden door een meerderheid van mannen gemaakt. Hoe kunnen wij als vrouwen op een positieve manier zorgen voor verandering?


Tien topvrouwen in 2015