hanviskie

Hanviskie schrijft op haar blog regelmatig over water en het waterschap. Als bestuurslid van Waterschap Rivierenland schrijft ze vooral over het werkgebied van Rivierenland, met speciale aandacht voor de ontpoldering van de Noordwaard in Werkendam. De blog is soms informerend, soms opinierend, vaak kritisch of prikkelend. Om zo waterschappers en burgers scherp te houden! En mijn kiezers op de hoogte te houden van mijn werk als volksvertegenwoordiger.

Tuesday, March 30, 2021

Het zonnepark in Eethen

De aanleg van het zonnepark op het terrein van de voormalige rioolwaterzuiveringsinstallatie in Eethen is gestart. Op het terrein worden 6.000 zonnepanelen geplaatst.

De aanleg van het zonnepark in Eethen (foto Gerard Vos)


Het terrein in Eethen is niet het enige terrein van Waterschap Rivierenland dat wordt omgebouwd tot zonnepark, ook het terrein langs de N283 tussen Hank en Dussen wordt een zonnepark met 2700 panelen. Op deze twee terreinen en het terrein in Wijk en Aalburg zijn nieuwe rioolgemalen gebouwd en vanaf alle locaties is een persleiding aangelegd naar de energiefabriek in Sleeuwijk. Ook daar is een groot zonnepark gebouwd. De energiefabriek is inmiddels in gebruik en levert nu biogas terug aan het net. . De zonneparken in Eethen en Hank/Dussen moeten medio 2021 klaar zijn. Op het terrein van Wijk en Aalburg is ook een waterberging aangelegd met daarin een zonnepark. Al die zonneparken plus de energiefabriek dragen bij aan de energiedoelstelling van Waterschap Rivierenland om in 2030 energieneutraal te zijn.