hanviskie

Hanviskie schrijft op haar blog regelmatig over water en het waterschap. Als bestuurslid van Waterschap Rivierenland schrijft ze vooral over het werkgebied van Rivierenland, met speciale aandacht voor de ontpoldering van de Noordwaard in Werkendam. De blog is soms informerend, soms opinierend, vaak kritisch of prikkelend. Om zo waterschappers en burgers scherp te houden! En mijn kiezers op de hoogte te houden van mijn werk als volksvertegenwoordiger.

Wednesday, March 24, 2021

Thuiskoken met Kruiden & Jasmijn

Pasen vieren we dit jaar weer thuis, een restaurant bezoeken zit er niet in. Om de lekkerste paasdiners in eigen keuken te bereiden hebben Nederlandse boeren en tuinders veel te bieden. Van boerderijkraampjes en streekproductenwinkels tot landelijke initiatieven die boxen met producten van boer en tuinder thuis bezorgen. 

Paasrecepten met streekproducten


Samen met het platform ‘Fietsen voor mijn eten’ zijn door twee chef-koks drie menu’s samengesteld. Patrick de Rade van ‘Kruiden & Jasmijn’ uit Woudrichem bedacht een paasmenu met vlees. Esther van Leeuwe van ‘Smaak van de Waard’ uit Krimpen aan den IJssel ging aan de slag met gerechten met vis en een menu voor vegetarische voorkeur. De ingrediëntenlijsten en bereidingswijzen zijn via www.teamagro.nl/paasrecepten te downloaden. Bovendien biedt de website links naar verscheidene verkooppunten van streekproducten. 

Een goed voorbeeld als stimulans lokaal de boodschappen te doen is www.fietsenvoormijneten.nl/landkaart.nl. Bovendien zijn er mogelijkheden dat leveranciers per menu een toegespitste Paasbox aanbieden. Video’s op website Voor het bereiden van de recepten zijn naast de uitgewerkte menu´s ook filmpjes op onze site te raadplegen. Daarin leggen beide chef-koks stap voor stap uit hoe de streekproducten te verwerken zijn tot heerlijke paasgerechten. Dit initiatief om met Pasen lokaal te kopen en te koken is tot stand gekomen in samenwerking met Jacoline Peek, voorfietser voor Fietsen voor mijn eten