hanviskie

Hanviskie schrijft op haar blog regelmatig over water en het waterschap. Als bestuurslid van Waterschap Rivierenland schrijft ze vooral over het werkgebied van Rivierenland, met speciale aandacht voor de ontpoldering van de Noordwaard in Werkendam. De blog is soms informerend, soms opinierend, vaak kritisch of prikkelend. Om zo waterschappers en burgers scherp te houden! En mijn kiezers op de hoogte te houden van mijn werk als volksvertegenwoordiger.

Friday, April 16, 2021

Van tegeltax naar tegelwippen

Agrarische Natuurvereniging Altena-Biesbosch gaat ook dit jaar weer bloemenzaad uitdelen aan de inwoners van Altena. Het eerste zakje bloemenzaad wordt dit keer uitgereikt aan VVD raadslid Pim Bouman. Als oud-wethouder van Aalburg werd hij een BN’er door zijn plannen voor de ‘tuintegeltax’.

Maak Altena Bloeiend!


De actie van de ANV heeft dit jaar als speciaal thema 'grip op water' met als doel om zoveel mogelijk tegels plaats te laten maken voor groen. Buurtverenigingen, VVE's etc. kunnen zich ook aanmelden wanneer zij een geschikte locatie in hun buurt hebben om 'grijs groener te maken'. Het gratis bloemenzaad kan donderdag 22 april tussen 19.00-20.00 uur worden afgehaald. Om aan de regels van RIVM te voldoen zijn er weer diverse afhaallocaties en is iedereen welkom met fiets of auto via een 'drive-through" het bloemenzaad  af te halen. De afhaal adressen zijn Familie Straver, Hillsestraat 2 te Babyloniënbroek; Familie Tolenaars, Rijksweg 2b te Nieuwendijk en Familie Burghout, Hoekje 8 te Almkerk. Verder kan het afgehaald worden bij de familie Burghout op vrijdag en zaterdag tijdens de openingstijden.

 

Gemeente Altena juicht de actie van harte toe en  ondersteunt de uitdeelactie, ze gaat zelf meedoen aan het NK tegelwippen en neemt het daarbij op tegen de gemeente Oosterhout.