hanviskie

Hanviskie schrijft op haar blog regelmatig over water en het waterschap. Als bestuurslid van Waterschap Rivierenland schrijft ze vooral over het werkgebied van Rivierenland, met speciale aandacht voor de ontpoldering van de Noordwaard in Werkendam. De blog is soms informerend, soms opinierend, vaak kritisch of prikkelend. Om zo waterschappers en burgers scherp te houden! En mijn kiezers op de hoogte te houden van mijn werk als volksvertegenwoordiger.

Tuesday, April 06, 2021

Werelderfgoedstatus Nieuwe Hollandse Waterlinie binnen handbereik

De UNESCO World Heritage Committee heeft besloten om de 44e vergadering van het comité online te houden. Ze vergadert van 16 juli t/m 31 juli in Fuzhou in China. 

Fort Bakkerskil in de avond


Dit betekent dat in de eerste week van juni 2021 het advies online beschikbaar zal komen voor zowel de Neder-Germaanse Limes als de Nieuwe Hollandse Waterlinie. Deze zomer komt er dus eindelijk duidelijkheid voor beide linies. Wanneer wordt besloten dat de Nieuwe Hollandse Waterlinie – als uitbreiding van de Stelling van Amsterdam – op de lijst van UNESCO komt, wordt het één groot Unesco Werelderfgoed de “Hollandse Waterlinies” genaamd. De Stelling van Amsterdam viert overigens dit jaar haar 25 jarig bestaan.