hanviskie

Hanviskie schrijft op haar blog regelmatig over water en het waterschap. Als bestuurslid van Waterschap Rivierenland schrijft ze vooral over het werkgebied van Rivierenland, met speciale aandacht voor de ontpoldering van de Noordwaard in Werkendam. De blog is soms informerend, soms opinierend, vaak kritisch of prikkelend. Om zo waterschappers en burgers scherp te houden! En mijn kiezers op de hoogte te houden van mijn werk als volksvertegenwoordiger.

Monday, May 15, 2017

Klimaatbestendige landbouw


Weiland onder water in Uppel na clusterbui op 28 juli 2014





De voorzitters van Brabants Particulier Grondbezit, Jan Hak, en Gelders Particulier Grondbezit, Sander Fockema Wurfbain, organiseren samen met Waterschap Rivierenland op 16 mei een bijeenkomst over klimaatbestendige landbouw.  Wat zijn de uitdagingen voor de grondeigenaren en agrariĆ«rs in het rivierengebied van Nederland, in de brede context. Hoe houden wij, in samenwerking met het waterschap/partners/vernieuwende gemeenten, droge voeten en tevens ruimte voor de landbouw? Welke innovaties zijn hierbij nodig? Wat kunnen (nieuwe/gebieds-) landgoederen oppakken, denk aan natuurinclusieve landbouw, streekproducten, inzet van overheidsgronden, faunabeheer en groen/blauwe diensten.

De bijeenkomst op het Waterschapskantoor in Tiel begint om 14:30 uur. Er staat verder een bijdrage van Johan Elshof (ZLTO) op het programma, en er is gelegenheid om een kijkje te nemen in de Centrale Regiekamer van het waterschap. Het programma eindigt rond 17:00 uur.

www.bp-grondbezit.nl