hanviskie

Hanviskie schrijft op haar blog regelmatig over water en het waterschap. Als bestuurslid van Waterschap Rivierenland schrijft ze vooral over het werkgebied van Rivierenland, met speciale aandacht voor de ontpoldering van de Noordwaard in Werkendam. De blog is soms informerend, soms opinierend, vaak kritisch of prikkelend. Om zo waterschappers en burgers scherp te houden! En mijn kiezers op de hoogte te houden van mijn werk als volksvertegenwoordiger.

Saturday, January 20, 2018

Yrros! speelt 'Familie' van Maria Goos

Maria Goos Eric Schopman Tom Manussen Familie
Tom en Eric speelden eerder in een workshop van Maria Goos

Theatergroep Yrros! speelt in het Wapen van Emmikhoven het stuk 'Familie' van Maria Goos. De voorstellingen worden gespeeld op 17, 18, 23, 24 & 25 maart. Het stuk wordt gespeeld door Tom Manussen, Jos Huibers en (good old) Julia Rubingh (die in 2012 meespeelde in Huis aan Zee). Zij kruipen in de huid van Nico, papa en mama wilden kruipen. Zij zien ‘Familie’ als een uitdaging om te spelen. Het is een superscript, al door velen gespeeld. Regisseur is Geert Niland. 

In ‘Familie’ herken je dat bekende mechanisme dat de meeste leden van een gezin vol goede moed aan een gezamenlijke vakantie beginnen, maar zodra ze dan weer samen zijn, blijken andere dingen veel zwaarder te wegen. Oud zeer, verborgen geheimen en een flinke dosis onvermogen leiden in ‘Familie’ in eerste instantie tot komische scenes. In de loop van het stuk komt alles zo dichtbij dat je als toeschouwer snapt dat je eerst lachte vanwege de herkenbaarheid, maar dat je later om dezelfde reden een knoop in je buik voelde.

https://yrrostheater.com/2018-2/familie-jaarproductie/kaartverkoop/