hanviskie

Hanviskie schrijft op haar blog regelmatig over water en het waterschap. Als bestuurslid van Waterschap Rivierenland schrijft ze vooral over het werkgebied van Rivierenland, met speciale aandacht voor de ontpoldering van de Noordwaard in Werkendam. De blog is soms informerend, soms opinierend, vaak kritisch of prikkelend. Om zo waterschappers en burgers scherp te houden! En mijn kiezers op de hoogte te houden van mijn werk als volksvertegenwoordiger.

Wednesday, January 09, 2019

De politieke concurrenten

Vandaag over tien weken zijn de Waterschapsverkiezingen. Op 4 februari is de kandidaatstelling en tot die datum kunnen nieuwe partijen zich nog inschrijven. Naar het zich nu laat aanzien, doet deze keer een partij minder mee aan de verkiezingen. 

De kandidaten van AWP/LRR (foto AWP/LRR)


Eerder al maakte de Algemene Waterschapspartij bekend dat ze samen met LRR (Lokale regiobelangen rivierenland) met één kieslijst zouden komen. Ze gaan nu de verkiezingen in als AWP/LRR en lijsttrekker is Stefan Daanen die nu ook al zitting heeft in het AB. Jan Obbema, thans AB lid voor LRR staat op plaats drie op de nieuwe lijst. Andere partijen die weer meedoen aan de waterschapsverkiezingen zijn CDA, ChristenUnie, SGP, Water Natuurlijk, PvdA, VVD en 50Plus. Of de Partij voor de Dieren ook weer meedoet, kon ik nog niet terugvinden op de site van de partij.