hanviskie

Hanviskie schrijft op haar blog regelmatig over water en het waterschap. Als bestuurslid van Waterschap Rivierenland schrijft ze vooral over het werkgebied van Rivierenland, met speciale aandacht voor de ontpoldering van de Noordwaard in Werkendam. De blog is soms informerend, soms opinierend, vaak kritisch of prikkelend. Om zo waterschappers en burgers scherp te houden! En mijn kiezers op de hoogte te houden van mijn werk als volksvertegenwoordiger.

Tuesday, January 08, 2019

Gaat deze winter de Noordwaard drempel wel onder water?

 Vorig jaar in januari was ook sprake van een zware storm. De verwachting was dat op 3 januari 2018 het water in de Noordwaard zo hoog zou stijgen, dat de drempel zou overlopen en het water zou gaan meestromen vanuit de Merwede via de Noordwaard naar het Hollands Diep. 

Laag water in augustus 2018, op de voorgrond de markering hoe hoog het water stond op 3 januari 2018

Maar het water kwam net iets minder hoog dan verwacht, zodat de drempel niet werd overspoeld door water. Vandaag stormde het opnieuw in ons land en in de Noordwaard stond dan ook een enkele weg onder water. Maar nu de storm weer is gaan liggen, zal ook het water weer wegstromen. We blijven dus in afwachting van een meestromende Noordwaard. 

Hoog water in de Noordwaard op 8 januari 2018