hanviskie

Hanviskie schrijft op haar blog regelmatig over water en het waterschap. Als bestuurslid van Waterschap Rivierenland schrijft ze vooral over het werkgebied van Rivierenland, met speciale aandacht voor de ontpoldering van de Noordwaard in Werkendam. De blog is soms informerend, soms opinierend, vaak kritisch of prikkelend. Om zo waterschappers en burgers scherp te houden! En mijn kiezers op de hoogte te houden van mijn werk als volksvertegenwoordiger.

Saturday, January 11, 2020

Afscheid van twee museumbestuurders

In het Biesbosch Museumeiland werd deze avond tijdens de nieuwjaarsbijeenkomst afscheid genomen van twee bestuurders die zich vele jaren hebben ingezet voor het museum. Het gaat om Hugo van Oord en Kees Bouman. Hugo van Oord had al sinds 1983 zitting in het bestuur. Kees Bouman was vanaf 1992 penningmeester in het bestuur en trad vorig jaar terug. Beide heren hebben zich zo jarenlang ingezet voor het museum en maakten ook de uitbreiding van het museum mogelijk. 

Het Biesbosch Museumeiland trok in 2019 bijna 110.000 bezoekers


Tijdens de nieuwjaarsbijeenkomst werden tevens de bezoekersaantallen genoemd; in 2019 bezochten bijna 110.000 mensen het museum en/of bezoekerscentrum. Dat s iets minder dan vorig jaar, maar vanwege de nieuwe vloer was het museum dit jaar bijna vier weken gesloten. Van de museumbezoekers maakten 29.000 mensen een rondvaart door de Biesbosch. Van de 110.000 bezoekers bezocht ongeveer de helft het museum en de andere helft alleen het bezoekerscentrum. In 2019 is het eveneens gelukt om het Certificaat Geregistreerd Museum voor de komende tien jaar te verlengen. Het Museumregister is een kwaliteitskeurmerk, waarmee musea aantonen dat ze op de juiste wijze zorg dragen voor behoud van de collectie. In 2019 heeft het museum ook nagedacht over de toekomst, zo wil ze haar relevantie vergroten door een bredere, maatschappelijke inbedding in de regio. Verder gaat ze inzetten op meer Biesbosch gerelateerde exposities. Thans is de expositie '75 jaar bevrijding' te zien. In 2021 wordt herdacht dat 600 jaar geleden de Sint-Elisabethsvloed plaatsvond. Er is reeds gestart met de opzet van een programma, ik mis in het startdocument overigens wel de gemeente Altena? Opmerkelijk omdat een groot deel van de Biesbosch wel binnen de gemeentegrenzen ligt. Het Biesbosch Museumeiland zal een van de 'feestlocaties' zijn.